Home > Recepten

Meloen met kip en waterkers, gevuld

2 kipfilets van 150 gr elk

1 versnipperde sjalot

1 klein teentje geperste look

boter

peper en zout

2 kleine rijpe cavaillons

enkele blaadjes pepermunt



Voor de dressing:

2 bosjes waterkers

1 eierdooier

1 el mosterd

sap van 1 limoen

2 dl olie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kipgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de kippenfilets in kleine dobbelsteentjes.

Bak de sjalot, de look en de kippenblokjes kort in een noot boter.

Kruid naar smaak met peper en zout.

Laat het mengsel uitlekken in een vergiet.

Snijd de cavaillon middendoor, verwijder de zaadjes en lepel de cavaillon met een dessertlepeltje uit.

Houd enkele stukjes opzij als garnituur.

Reinig de waterkers, dompel ze even in kokend water en verfris ze.

Maak ze heel fijn met de mixer.

Voor de dressing mengt u de eierdooier met de mosterd en het limoensap.

Werk op met de olie (deze dressing hoeft niet zo dik te zijn als een mayonaise). Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de waterkerscoulis bij de dressing.

Meng de in stukjes gesneden cavaillon, het kippenvlees, het sjalotje en de look met een klein beetje dressing en breng op smaak. Leg het mengsel dan in de cavaillon en versier met de rest van de cavaillon en enkele blaadjes munt. Serveer de dressing er apart bij.

Notities

Schenk hierbij een fris glaasje lichte rode wijn (bvb een rode Sancerre).