Home > Recepten

Goudvis met een hart van goud

2 wortelen

1 sjalot

boter

1 dl droge witte wijn

1 dl kippenbouillon

2 takjes basilicum

1 el olie

4 knorhaanfilets met vel van ca. 50 g elk

1 avocado

een geutje citroensap

peper en zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 2
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de wortelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.

Pel de sjalot en snipper ze fijn. Smelt een nootje boter en stoof de wortelstukjes en de sjalotsnippers. Voeg er de witte wijn, de kippenbouillon en 2 basilicumblaadjes aan toe. Laat de groenten volledig gaar stoven. Mix de bereiding vervolgens fijn en giet de saus 2 maal door een zeef. Breng op smaak met een nootje boter, peper en zout. Houd warm op een zacht vuurtje. Verhit de olie en leg er de knorhaanfilets, met de velzijde naar onder, in.

Draai de filets vervolgens om en kruid ze met peper en zout.

Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Pureer het vruchtvlees, samen met het citroensap, en breng het verder op smaak met peper en zout. Schep de puree in een puntzak en spuit een hart op elk bord. Giet de wortelcoulis in de harten en leg er de stukjes vis op. Versier de hartjes bovenaan met een takje basilicum.

Notities

Dit gerechtje smaakt uitstekend met een glaasje Liebfraumilch of met een droge rosé.