Home > Recepten

Hambeursjes

Voor de pannenkoekjes:

2 sneden gekookte ham van 50 gr elk

1 ei

1 eierdooier

1.5 dl melk

70 gr bloem



Voor de vulling:

30 gr boter

50 gr bloem

2 dl melk

1 eierdooier

0.5 dl room

50 gr gemalen emmentaler

2 schijven ananas

1 groen preiblad

peper en zout



Voor het garnituur:

1 tomaat

2 pijpuitjes
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Varkensvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Hak de ham zeer fijn of maal hem.

Meng met het eigeel en het ei. Zeef de bloem over de ham en giet er de melk bij. Roer alles goed door elkaar en bak van dit deeg 4 dunne pannenkoeken van 20 cm diameter. Laat ze even afkoelen.

Maak de vulling:

Smelt een nootje boter en roer er de bloem onder. Overgiet met de melk en laat al roerend koken tot u een stevige massa bekomt.

Meng het eigeel met de room. Neem de pan van het vuur en giet er de room bij. Spatel de kaas eronder en voeg de in stukjes gesneden ananas toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Dompel het preiblad enkele sekonden in kokend water en snijd er 4 touwtjes uit.

Verdeel de vulling over de 4 pannenkoeken en vouw ze dicht tot beursjes.

Bind de beursjes dicht met het preitouwtje. Smeer een ovenschotel lichtjes in met boter en plaats er de beursjes in. Zet de schotel ca 10 minuten in een oven van 150 graden. Was de tomaat, pel ze en snijd ze in schijfjes. Maak de pijpuitjes schoon en snipper ze fijn.

Schik de beursjes op een bord met enkele schijfjes tomaat en bestrooi met uisnippers.