Home > Recepten

Broodjes met tonijnsalade, harde

1 ei

4 harde broodjes (piccolo's)

1 klein blikje tonijn van ca 100 gr

1 snede belegen kaas van ca 75 gr

1 tomaat

1/4 komkommer

1/4 gele paprika

1 lente-uitje (pijpajuin (ui)tje)

1/2 spaanse peper

1 theelepel mosterd

4 el zonnebloemolie

1 el rode wijnazijn

een snuifje suiker

4 groene slabladeren

margarine

peper en zout
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Salades; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kook het ei hard, laat het schrikken onder de koude kraan en pel het.

Snijd het vervolgens in 8 schijfjes.

Verwijder de kapjes van de broodjes en hol ze uit.

Laat de tonijn uitlekken.

Snijd de kaas in hele kleine blokjes.

Was de tomaat, halveer ze, verwijder het sap en de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees eveneens in stukjes.

Was het stukje paprika en snijd het klein.

Pel het uitje en snijd het in fijne ringen.

Was het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het vervolgens heel fijn.

Maak de slasaus. Roer de mosterd los met de olie, voeg er de wijnazijn aan toe en breng op smaak met de suiker, de helft van de fijngesnipperde spaanse peper, peper en zout.

Vermeng de tonijn met de kaas, de uiringen en de tomaat-, komkommer- en paprikastukjes. Roer er tenslotte de slasaus onder en breng eventueel verder op smaak met nog wat fijngesnipperde spaanse peper.

Was de slabladeren en laat ze uitlekken.

Besmeer de binnenkant van de broodjes met wat margarine en leg er de slablaadjes op. Vul de broodjes vervolgens met de tonijnsalade en versier ze met de eischijfjes. Plaats er de kapjes tenslotte schuin op.