Haring met warme aardappelsla en dillemayonaise |
|
4 nieuwe aardappeltjes 8 pekelharingfilets 2 takjes dille 1 ui 2.5 dl mayonaise enkele druppels tabasco een scheutje jenever 50 gr zalmeitjes peper en zout |
|
BereidingWas de aardappelen zorgvuldig en kook ze beetgaar in lichtgezouten water.Halveer de haringfilets in de lengte en schik ze per 2 op 4 borden. Pluk de dillepluisjes van de takjes en bewaar enkele plukjes voor het garnituur. Hak de rest fijn. Pel de ui en snipper hem fijn. Roer de ui- en de dillesnippers onder de mayonaise en breng ze op smaak met de tabasco, peper en zout. Pel de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes (eventueel met een eiersnijder) en verdeel ze over de borden. Roer de jenever onder de mayonaise en schep ze vervolgens op de aardappelschijfjes. Versier het geheel met de zalmkuit en de dilleplukjes. NotitiesServeer dit gerecht met een glaasje ijskoude jenever en geef er wat grof brood bij. |
Home > Recepten