Home > Recepten

Herfstslaatje met pecannoten

1 eikebladsla

1 groene krulandijvie

4 struikjes witloof

200 gr maïs in blik

200 gr pecannoten (netto)

3 tomaten

200 gr gerookt spek

boter



Voor de vinaigrette:

2 fijngehakte sjalotjes

1 el sterke mosterd

1 el dragonsnippers

2 el gehakte bieslook

1 el oude wijnazijn

2à3 el walnotenolie

peper en zout
  • Omschrijving recept: Salades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 10
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd het witloof in gelijke reepjes. Le deze even in water met een snuifje zout.

Hak de noten grof.

Snijd de tomaten in 4 partjes en snijd ze in 2 of 3.

Snijd het spek in reepjes en bak ze in een noot hete boter.

Laat ze uitlekken op absorberend papier.

Doe in een mengkom de mosterd, de verse dragon, de gehakte bieslook en de sjalotjes. Meng alles goed.

Voeg de azijn toe en meng nogmaals.

Werk op met de walnotenolie en breng op smaak met peper en zout.

Schik de salades in een (houten) kom.

Voeg de maïs, de tomaten en het witloof toe.

Vermeng het slaatje luchtig met de handen. Lepel er een beetje vinaigrette over en vermeng nog even met de handen. Strooi er nog wat pecannoten en spek over.

Notities

Dit herfstslaatje doet het uitstekend bij rood vlees of wild.