Inktvisslaatje met een oosters tintje |
|
200 gr erwtjes 200 gr maïskorrels (eventueel uit blik) 2 schoongemaakte inktvissen (uit de diepvries) 2 el olie 200 gr sojascheuten 1 el sherry 1 el sojasaus 20 veldslablaadjes 4 radijsjes 2 stronkjes witloof koriander, peper en zout |
|
BereidingKook de erwten en de maïskorrels apart beetgaar in lichtgezouten water.Laat beide groenten goed uitlekken. Snijd de inktvissen in fijne julienne en bak deze 2 minuten in de olie. Voeg er de erwtjes, de maïskorrels, de sojascheuten, de sherry en de sojasaus aan toe. Kruid met koriander, peper en zout. Laat een 5-tal minuten bakken onder voortdurend roeren en laat vervolgens afkoelen. Was de veldsla en laat ze uitlekken. Was de radijsjes en snijd ze in julienne. Verdeel het inktvisslaatje in het midden van 4 borden. Leg rond elk hoopje inktvissla 5 gewassen witloofblaadjes en verdeel er de radijsjulienne over. Werk af met veldsla. |
Home > Recepten