Home > Recepten

Kaastruffelvariaties

250 g ricotta

40 g boter

1 dl stijfgeklopte slagroom

peper en zout



75 gehakte en geroosterde amandelen

2 tl notenolie



3 eetl. fijngeknipte bieslook

2 theel. olijfolie

2 eetl. fijngeknipte bieslook



1 gehakt gemberbolletje

1 plak Parmaham

18 reepjes parmaham.



mini-pasteitjes
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 54
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Voor 54 truffels:

Vermeng 250 g ricotta met 40 g boter, 1 dl stijfgeklopte slagroom, peper en zout. Verdeel in drie.



Voor 18 amandeltruffels

Helft van 75 gehakte en geroosterde amandelen en 2 tl notenolie door roommengsel mengen. Truffels door rest van de amandelen roeren.



Voor 18 bieslooktruffels

3 eetl. fijngeknipte bieslook en 2 theel. olijfolie door roommengsel roeren. Truffels door 2 eetl. fijngeknipte bieslook roeren.



Voor 18 gembertruffels

1 gehakt gemberbolletje en 1 plak Parmaham in stukjes door roommengsel roeren. Truffels half omwikkelen met reepje parmaham.



ALLE truffels in de koelkast minstens 1 uur opstij-

ven. Truffels op mini-pasteitjes zetten.