Home > Recepten

Kalfshersenen met avocadosaus

Voor de kalfshersenen:

4 kalfshersenen

1 ui

1 wortel

1 seldertakje

1 kruidentuiltje



Voor de saus:

2 avocado's

het sap van 1/2 citroen

1 ui

2 el olijfolie

2 el notenolie

peper en zout



Voor het garnituur:

enkele blaadjes gemengde sla

1 tomaat

4 sprietjes bieslook
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Laat de kalfshersenen een drietal uur voordien in gezouten water weken.

Pel de ui. Reinig de wortel en de selder.

Snijd al deze groenten in stukken en laat ze samen met het kruidentuiltje ongeveer 20 minuten in lichtgezouten water koken. Voeg er dan de kalfshersenen, die U eerst gepeld hebt, bij en pocheer ze gedurende 15 minuten op een zacht vuur. Haal ze vervolgens uit het kooknat en snijd ze in schijfjes.

Zeef het kooknat.

Pel de avocado's, haal er de pit uit en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Druppel er het citroensap en 2 eetlepels gezeefd kooknat over. Voeg de fijngesnipperde ui toe en mix. Giet er tijdens het mixen de olijf- en notenolie druppelsgewijs bij. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

Schik wat gemengde sla op 4 borden. Leg er de in schijfjes gesneden hersenen op en lepel er de avocadosaus rond. Pel de tomaten en verdeel ze in kwartjes. Versier het gerecht met deze partjes tomaat en een sprietje bieslook.

Notities

Een koele Rosé de Provence doet het prima bij dit koud voorgerecht.