Home > Recepten

Komkommer-boomstammetjes met gehakt

1 groene paprika

1 grote komkommer

100 gr champignons

boter

100 gr gemengd gehakt

100 gr gemalen biefstuk

1/2 dl room

1 tl paprikapoeder

nootmuskaat, peper en zout
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Borrelhapjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

Snijd de uiteinden van de komkommer en verdeel hem in 8 gelijke delen.

Hol de komkommer uit tot op ca 1/2 cm van de schil. Trek met een citroentrekker dunne reepjes uit de schil van de komkommerstukjes.

Kook het uitgehaalde komkommervruchtvlees en 2/3 van de paprikablokjes gedurende 2 minuten in lichtgezouten water. Giet het water af en mix de komkommer en de paprika tot puree. Wrijf dan door een zeef.

Reinig de champignons en snipper ze. Smelt wat boter in een pan en bak hierin het gehakt en de gemalen biefstuk.

Voeg er de champignons en de rest van de paprikablokjes aan toe. Kruid met paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout. Houd deze vulling warm op een klein vuurtje.

Kook ondertussen de komkommerstammetjes in licht gezouten water gedurende ca 4 minuten. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.

Breng de paprika-komkommerpuree aan de kook en voeg er de room aan toe.

Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.

Giet de saus op 4 dessertborden en schik er 2 komkommerstammetjes op die u voorzichtig vult met het vleesmengsel.



Tip: Om de paprika lichter verteerbaar te maken kunt u hem pellen: verwarm de oven voor op 200°C. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Leg de paprika op een stuk aluminiumfolie met de holle kanten naar onder. Schuif dit ca 15 minuten in de warme oven zodat de pel loskomt.