Komkommerspaghetti |
|
1 grote komkommer 100 gr gekookte hesp (ham) boter 50 gr bloem 3 dl melk 1 eierdooier 1/2 dl room 100 gr gemalen emmentaler nootmuskaat, peper en zout |
|
BereidingSchil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de pitten.Snijd de komkommer in de lengte in dunne plakjes en vervolgens in reepjes zodat u komkommerspaghetti bekomt. Snijd de hesp in stukjes. Smelt 30 gr boter en voeg er de bloem aan toe. Giet er onder voortdurend roeren, de melk bij en laat eventjes koken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Neem de kookpan van het vuur en roer de eierdooier en de room door de saus. Spatel er vervolgens de hesp en ¾ van de kaas onder. Smelt een nootje boter in een pan en voeg er de komkommerspaghetti bij. Kruid met peper en zout en laat even stoven. Voeg er vervolgens een kopje water aan toe en laat nogmaals ca 3 minuten koken. Giet de komkommerspaghetti af en schep hem over in een vuurvaste schaal. Overgiet met de saus en strooi er de rest van de kaas over. Gratineer in de oven en dien onmiddellijk op. |
Home > Recepten