Home > Recepten

Hamkorfje met garnituur en bieslooksausje

12 mooie sneden ham

1 mooie rijpe peer

2 kiwi's

1 rijpe mango

1 meloen

grof gemalen peper

eventueel enkel frambozen

mayonaise, citroen, witte wijn, bieslook
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Borrelhapjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Mayonaise aanlengen met witte wijn, daarna water, sap van 1/2 citroen en fijn gesnipperde bieslook toevoegen. Met deze saus de bordspiegel bedekken. De hesp breed oprollen zodat men een tulpvormpje bekomt en daarin het gesneden fruit schikken: de peer in fijne schijfjes, kiwi in grove stukken, mango in dobbelsteentjes, meloen uithalen met parisiennelepel (bolletjes).

Bovenop enkel frambozen strooien en afwerken met wat grof gemalen peper.