Home > Recepten

Krabkerrie-taartjes

16 mini-taartjes van boter

1 blik King krab

150 gr sojascheuten

boter

het sap van 1 limoen

1 koffielepel maïszetmeel

4 el room

16 eetbare bloemetjes

kerriepoeder



Tip: - U kunt de sojascheuten eventueel door witloofjulienne vervangen.

- Eetbare winterbloemetjes worden biologisch geteeld en meestal luchtdicht verpakt. U vindt ze in speciaalzaken. In de winter zijn oa volgende soorten verkrijgbaar: violet, Oostindische kers, geranium, fuchsia, komkommerkruid,...
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Schaaldiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Plaats de mini-taartjes in een voorverwarmde oven van 140°C.

Laat de krab uitlekken, bewaar het vocht en verwijder het kraakbeen.

Trek het vlees in stukjes.

Was de sojascheuten, laat ze uitlekken en roerbak ze even in een nootje boter. Bak ondertussen de stukjes krab in een nootje boter en breng op smaak met kerriepoeder en limoensap. Schep de krab uit de pan en hou warm. Giet vervolgens het krabbevocht in de pan en breng dit aan de kook. Bind de saus met het maïszetmeel en voeg er tenslotte de room aan toe. Laat even inkoken.

Haal de taartjes uit de oven en verdeel er de sojascheuten, de krab en de saus over. Versier tenslotte met een eetbaar bloempje.