Home > Recepten

Huzarenslaatje, Mediterraans

2 eieren

300 gr verse tonijnmoten

peper en zout

4 gepelde en ontpitte tomaten

150 gr gekookte fijne groene boontjes

300 gr koude gekookte aardappelen

1 thl mosterd

1 el gehakte ui

1 dl olie

1/2 dl azijn

1 blikje ansjovisfilets

1 bakje schoongemaakte veldsla

4 zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Mediterraans
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kook 1 ei gedurende 10 minuten in kokend water.

Pocheer de tonijnmoten in een bodempje lichtgezouten water gaar en laat ze daarna afkoelen.

Snijd 2 tomaten en de boontjes in dobbelsteentjes van gelijke grootte.

Plet de aardappelen fijn met een vork. Voor de dressing mixt u in een beker het tweede ei met de mosterd en de gehakte ui en voegt u geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe. Kruid met peper en zout.

Verdeel de tonijnmoten in kleine stukjes en meng ze met de aardappelen, de boontjes, de tomaten, 2 eetlepels dressing en de in stukjes gesneden ansjovis.

Snijd de overige 2 tomaten in plakjes en plet het hardgekookte ei fijn.

Schik de veldsla in stervorm op 4 borden. Vorm met de puree 4 cilinders en schik ze op de sla. Leg op elke cilinder een olijf en garneer met de tomateschijfjes. Strooi er tenslotte nog wat hard gekookt ei over.

Serveer de resterende dressing apart.