Home > Recepten

Mic-Mac

20 kastanjes

75 gr kristalsuiker

snuifje saffraan

1 kaneelstok

2 kruidnagels

300 gr gedroogde abrikozen

120 gr babymaïs

1 rijpe tamarillo (boomtomaat)

scheutje jenever
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Bijgerechten; Magnetron; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Pof de kastanjes 5 minuten op een bakplaat in de oven tot de bast begint te verkleuren en loslaat. Pel de kastanjes en verwijder ook het bruine velletje.

Kook 2,5 dl water samen met de kristalsuiker tot een stroopje. Voeg nu een snuifje saffraan, de kaneelstok 2 kruidnagels, de abrikozen en de babymals toe. Pocheer het geheel gedurende 20 minuten, voeg dan de kastanjes toe en stoof nog 5 minuten samen.

Pel de tamarillo en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Giet een scheutje jenever bij de mic-mac en spatel er de tamarillostukjes onder.



Tip: Dit bijgerecht kan ook in de microgolfoven klaargemaakt worden. Halveer dan zowel de kooktijden als de hoeveelheid stroop en werk met schaal met deksel. Laat de bereiding eventjes rusten alvorens de jenever en de tamarillo toe te voegen. De kastanjes dienen in de traditionele oven gepoft.