Home > Recepten

Mimosatomaat op kleurige kippengelei-spiegel

2 blaadjes gelatine (van ca. 3 g elk)

1,25 l kippenfond (zie recept blz.15)

1 preiwit

50 g rundergehakt

2 eiwitten

1 tl tomatenpuree

1 wortel

10 groene boontjes

1 raapje

1/2 courgette

1/2 aubergine

2 eieren

4 tomaten

l00 g kippenvlees

2 el mayonaise

2 zure augurkjes

1 el kappertjes

1 el gehakte bieslook

16 takjes kervel
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Kipgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 1u15
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in koud water. Zorg ervoor dat de kippenfond ontvet en gezeefd is. Maak het preiwit schoon en snijd het fijn. Breng de bouillon aan de kook en voeg er een mengeling van rundergehakt, eiwitten, tomatenpuree en fijngesneden preiwit aan toe. Laat de bouillon een half uur licht borrelend koken en zeef hem daarna door een neteldoek. Los de voorgeweekte blaadjes gelatine in de bouillon op. Maak de wortel en de boontjes schoon.

Schil het raapje. Was de courgette en de aubergine. Verwijder van deze laatste eveneens de zaadjes. Snijd alle groenten in gelijkvormige blokjes van 0,5 cm. Kook ze beetgaar in zout water.

Giet het water af en laat de groenten afkoelen. Schep het kleurige groentenmacédoine in 4 soepborden, giet er een pollepel kippenbouillon over en laat lichtjes opstijven in de koelkast. Kook de eieren hard, pel ze en plet ze fijn met een vork. Was de tomaten, snijd er een kapje af, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken. Kook het kippenvlees en trek het daarna los in kleine stukjes. Meng de eiermimosa met 2 eetlepels mayonaise. Snijd de zure augurkjes fijn en meng ze samen met het kippenvlees en de kappertjes bij de mimosa. Vul de tomaten met dit mengsel. Strooi er gehakte bieslook over en laat opstijven in de koelkast Schik de tomaten op de borden met gestolde kippengelei en garneer met takjes verse kervel.