Home > Recepten

Mosselen in bladerdeeg met bieslook

1 kg grote mosselen

20 plakjes diepvries bladerdeeg van 10 X 10 cm

boter

2-3 el bloem

2 eierdooiers

250 gr zure room

sap van 1/2 citroen

1 bosje bieslook

peper en zout
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de mosselen zorgvuldig schoon en was ze enkele malen in ruim water.

Leg ze vervolgens op een bord en plaats dit ca 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. De mosselschelpen zijn nu een beetje geopend maar de mosselen blijven rauw. Maak de schelpen, met behulp van een stevig aardappelmesje, verder open, haal er de mosselen uit en vang het sap op. Laat de mosselen uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bestrooi de tafel met wat bloem en rol de bladerdeegplakjes uit zodat er gemakkelijk 2 mosselen naast elkaar kunnen liggen en er toch nog genoeg ruimte overblijft om het deeg ertussen op elkaar te drukken. Vouw het deeg vervolgens over de mosselen dicht en druk het rondom stevig aan.

Steek met een ronde uitsteekvorm (of glas) de mosselen in bladerdeeg uit. Smeer een ovenplaat in met boter, bestrooi ze met wat bloem en plaats er de gevulde bladerdeegrondjes op.

Klop de eierdooiers los met 1 eetlepel water en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee.

Laat de bladerdeegrondjes ca 10 minuten goudgeel kleuren in een voorverwarmde oven van 250 graden. Verwarm ondertussen het mosselsap samen met de zure room en het citroensap en breng de saus op smaak met peper en zout. Was de bieslook en snipper het fijn.

Voeg deze snippers, juist voor het serveren, bij de saus.

Verdeel de saus over 4 borden en plaats er de mosselen in bladerdeeg op.