Home > Recepten

Mosselen met basilicum

40 mosselen

5 el olijfolie

2 teentjes knoflook

1 sjalotje

3 blaadjes basilicum

1 kleine tomaat

1/2 groene paprika

sap van 2 limoenen

peper van de molen

1 pak grof keukenzout
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

1. Pel en ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes.

Ontdoe de groene paprika van zaadlijsten en snipper samen met de sjalot heel fijn.

2. Meng in een sauskommetje: olijfolie, peper, limoensap en geperste look. Klop alles goed door elkaar. Voeg er alle kleingesneden groenten en de gehakte basilicum bij.

3. Laat in een grote kookpot op hoog vuur de mosselen volledig opkomen gedurende ongeveer vijf minuten. Schud regelmatig op.

4. Maak op een grote dienschotel een bed van grof zout. Plaats hierop de geopende en nog warme mosselen en verdeel de saus erover. Dien ze onmiddellijk op.