Home > Recepten

Mosselgratin met tomaten en venkel

1 kg mosselen

1 fijngesneden seldertakje

1/2 gehakte ui

1 gehakt peterselietakje

een weinig dillezaad

boter

een weinig zeezout

peper van de molen

1/2 stronk fijngesneden venkel

4 sjalotten

1/2 teentje geperste look

4 gepelde en ontpitte tomaten

100 gr gemalen kaas
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was de mosselen en verwijder het resterende vuil.

Kook de mosselen: smoor de selder, de uit, de peterselie en het dillezaad in een noot boter. Doe er de mosselen bij en kruid met een weinig zeezout en versgemalen peper.

Schud ze goed op, zodat alles goed gemengt wordt. Als de schelpen opgengekookt zijn, haalt u er de mosselen uit.

Smoor de venkel, de sjalotten en de look in een nootje boter en bevochtig met 1 dl gezeefd mosselsap.

Doe er de tomaten bij en laat koken tot het meeste sap verdampt is.

Vermeng de mosselen met het inkooksel, breng op smaak en doe het mengsel in een vuurvaste schotel of inn een sint-jacobsschelp. Strooi er gemalen kaas over en gratineer in een hete oven of onder een grill