Home > Recepten

Omelet Argenteuil

300 gr witte aspergepunten

200 gr groene aspergepunten

2 tl zout

8 eieren

witte peper uit de molen

zout

room

boter

4 dl roomsaus
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Frans
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Gaar de asperges volgens het basisrecept.

Maak, terwijl de asperges staan te garen, de roomsaus.

Haal de aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier. Smelt een steekje boter in een pan en stoof daarin de aspergepunten op een laag vuur. Breek de eieren in een beslagkom en klop ze, met wat room, los. Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe. Verhit een steekje boter in een koekenpan en bak hierin van een kwart van het eimengsel een omelet. Schuif de omelet op een bord, leg er een kwart van de aspergepunten in en klap ze dicht. Zet ze warm weg. Bak op dezelfde manier de andere drie omeletten.

Schep er voor het serveren enkele lepeltjes roomsaus langs.