Home > Recepten

Paaspochette

1 klein, lang wit brood

boter

8 olijven

1 koffielepel olijfolie

4 slablaadjes

4 eieren

2 el melk

4 dunne sneetjes Parma ham

peper en zout
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd 4 sneden van circa 3.5 cm dik van het brood. Ontkorst ze en maak er 4 mooie vierkantjes van. Geef, met een scherp mesje, in elke snede een insnijding op circa 0.5 cm van de rand en van de bodem. Bak deze brookbakjes mooi bruin in boter.

Maak vervolgens de dekseltjes los en verwijder het binnenste broodkruim.

Ontpit de olijven, hak ze in stukjes en mix ze, samen met de olijfolie, fijn.

Strijk de bodem van de bakjes in met deze olijfpasta en houd ze warm in een voorverwarmde oven van 90 graden.

Was ondertussen de slablaadjes, zwier ze droog en schik ze op 4 borden.

Klop de eieren, samen met de melk, los en kruid ze met peper en zout.

Smelt een nootje boter, voeg er de eieren aan toe en klop ze tot een smeuig geheel.

Haal de broodbakjes uit de oven en vul ze met de eierbereiding.

Steek in elk bakje een sneetje Parma ham, als een pochetje, en plaats ze vervolgens op de sla.