Lasagne met mosselen |
|
8 sneetjes lasagne boter 1 kg mosselen 1 ui 1 witte seldertak 1 takje peterselie 3 dl room 1/2 rode paprika 1/2 groene paprika 1/2 gele paprika 8 radijsjes 1 koffielepel kerriepoeder 2 el fijngehakte kervel peper en zout |
|
BereidingKook de lasagne beetgaar in lichtgezouten water waaraan u een nootjeboter hebt toegevoegd. Laat de sneetjes, naast elkaar, op een doek uitlekken. Maak de mosselen zorgvuldig schoon. Pel de ui en snijd hem in ringen. Maak het seldertakje en de peterselie schoon en snijd beide groenten in stukjes. Doe de mosselen, samen met de groenten en peper en zout, in een kookpan en laat ze gaar worden onder gesloten deksel. Schud ze regelmatig op. Haal de mosselen uit de schelpen en giet het kookvocht door een zeef. Smeer een ovenschaal in met boter. Halveer de sneetjes lasagne en schik 4 vierkantjes op de bodem van de ovenschaal. Leg er, afwisselend, enkele mosseltjes en een lasagne-vierkantje op. Eindig met een lasagne-vierkantje. Giet er de room over en schuif de schotel ca 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Was de paprika's, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd ze in piepkleine blokjes. Blancheer deze ca 1 minuut in lichtgezouten water. Giet ze af. Was de radijsjes en snijd ze in fijne julienne. Vermeng deze met de paprika-blokjes en laat ze glanzen in 1 eetlepel boter. Haal de lasagneschotel uit de oven en schep op 4 borden een lasagne-torentje. Schik er de paprika-radijssnippers rond en houd de bereiding warm in een voorverwarmde oven van 100 °C. Schep de room uit de ovenschotel in een pannetje en voeg er het gezeefde mosselvocht aan toe. Laat de saus op een hevig vuur inkoken en breng ze op smaak met het kerriepoeder. Voeg er op het laatste ogenblik de gehakte kervel aan toe. Lepel deze saus over de lasagne. |
Home > Recepten