Home > Recepten

Salade van eendenborst met appeltjes, lauw

1 appel

12 walnoten

1/2 schaaltje gemengde sla

3 el notenolie

2 eendenborsten

boter

1 theelepel griessuiker

2 el cider-azijn

peper en zout
  • Omschrijving recept: Salades; Eendgerechten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de appelen en snijd hem in kleine stukjes.

Breek de walnoten in kleine stukjes, meng er de appelstukjes en de sla bij, 1 eetlepel notenolie en wat peper en zout.

Verdeel de bereiding over 4 borden.

Snijd het vet van de eendenborsten, kruid deze met peper en zout en bak ze in een nootje boter aan beide zijden.

Wikkel ze daarna in aluminiumfolie.

Verwarm de suiker en een nootje boter in een pan, laat carameliseren en blus met de ciderazijn en de rest van de notenolie. Breng op smaak met peper en zout.

Lepel de saus op de borden. Snijd de eendenborsten in de lengte in dunne reepjes en schik ze in waaiervorm op de borden.