Zalmmousse |
|
4 blaadjes gelatine 1/2 visbouillonblokje 200 g gerookte zalm 2 lepels tomatenketchup 250 ml slagroom zout peper 12 sprietjes bieslook |
|
BereidingWeek de gelatine 10 minuten in ruim koud water.Breng 1 dl water met het bouillonblokje aan de kook. Roer van het vuur af de uitgeknepen gelatine erdoor. Halveer 2 mooie plakken zalm in de lengte en maak er mooie roosjes van, zet die tot gebruik afgedekt in de koelkast. Rest van de zalm en de ketchup in de keukenmachine tot glad mengsel pureren. Roer de bouillon erdoor. Klop de slagroom bijna stijf en schep luchtig door de zalmmousse. Breng op smaak met zout en peper. Doe in de vorm en dek af met plasticfolie. Laat 4 uur in de koelkast opstijven. Zet de vorm even in heet water, leg er een platte schaal op en keer de mousse. Garneer met zalmroosjes. Knip de bieslook erboven fijn. NotitiesLekker met witbrood en boter.BenodigdhedenGebruik een (vis)vorm van 1/2 liter. |
Home > Recepten