Aspergeflan |
|
1,5 kg asperges suiker foelie 30 g boter 175 g ham 6 eieren 1,5 dl slagroom 2 theelepels aardappelmeel 1,25 dl melk 80 g geraspte emmentaler paneermeel 20 g boter bieslook Emmentaler is een Zwitserse kaas, hij is mild en zoet van smaak en vrij hard van structuur. |
|
BereidingSchil de asperges en snijd deze in 3 stukken.Breng water met zout, suiker, foelie en boter aan de kook en laat de asperges hierin 10 minuten zachtjes koken. Laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een quichevorm in. Schik de asperges met de reepjes ham in de vorm. Laat 4 rauwe eieren ertussen glijden. Klop de slagroom, 2 eieren en het aardappelmeel door de melk en giet dit over het mengsel. Bestrooi de flan met geraspte kaas, paneermeel en klontjes boter. Zet de vorm gedurende 40 minuten in de oven. Bestrooi de flan met fijngeknipt bieslook en serveer meteen. |
Home > Recepten