Home > Recepten

Crostini

10 g gedroogd eekhoorntjesbrood

2 uien

1 teentje knoflook

1 stengel bleekselderij

1 grote wortel

1 bosje peterselie

300 g kippenlevers

100 g doorregen gerookt spek

2 ansjovisfilets

30 g boter

10 eetlepels olijfolie

1/8 l witte wijn

zout

versgemalen peper

1 eetlepel paneermeel

Toscaans witbrood
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Paddestoelgerechten; Kipgerechten; Varkensvleesgerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 55 minuten

Bereiding

Week het eekhoorntjesbrood ongeveer 20 minuten in lauwwarm water.

Pel de uien en knoflook, maak de bleekselderij en wortels schoon en snijd beide in kleine dobbelsteentjes.

Hak en snipper de peterselie fijn. Maak de levertjes schoon en snijd het gerookt spek in dobbelsteentjes. Hak de ansjovisfilets.



Verhit boter en 2 eetlepels olie en bak de groenten en het spek circa 5 minuten. Voeg de ansjovisfilets en het klein gehakte eekhoorntjesbrood toe en laat het geheel even smoren.

Bak de levertjes in 2 eetlepels olijfolie snel om en om bruin aan. Schep de levers eruit, pureer ze fijn en doe het met de peterselie in de pan met de groenten. Overgiet met witte wijn, voeg zout en peper toe en laat het geheel gedurende 10 minuten op zacht vuur koken.

Neem de pan van het vuur en roer het mengsel tot een smeerbare pastei. Als de paté te dun is, doe er dan een beetje paneermeel bij.

Verhit de rest van de olijfolie in een pan en rooster de sneetjes brood. Bestrijk de geroosterde sneetjes met de leverpastei en dien ze onmiddellijk op.