Home > Recepten

Sinaasappelschijven, gevuld

100 g varkensgehakt

3 theelepels lichte sojasaus

2 theelepels shaoxing-rijstwijn of droge sherry

1 theelepel sesamolie

4 grote sinaasappelen

1 lepel arachide-olie

25 g suiker

50 g pinda's (geroosterd en grofgehakt)

1 theelepel zout

peper

korianderblad
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Varkensvleesgerechten; Fusion
  • Bron: Ken Hom - Toveren met de Wok

Bereiding

Makkelijk te maken, kan minstens een uur voor serveren worden gemaakt.



Vermeng gehakt met sojasaus, rijstwijn en sesamolie.

Pel de sinaasappels en snij horizondaal in 1/2 cm dikke schijven.

Verhit de olie tot de damp eraf komt. Roerbak het gehakt in 4 minuten goed gaar. Laat het vet eraf lopen en doe terug in de wok.

Voeg suiker toe en roerbak 3 minuten tot het mengsel droog begint te worden.

Voeg pinda's toe en roerbak 2 minuten.

Schep het gehakt in een kom, meng met zout en peper en laat afkoelen.

Leg op elke sinaasappelschijf een korianderblaadje. Schep er 3 theelepels gehakt op en vouw de schijven dubbel. Leg de schijven op een schaal.