Sinaasappelschijven, gevuld |
|
100 g varkensgehakt 3 theelepels lichte sojasaus 2 theelepels shaoxing-rijstwijn of droge sherry 1 theelepel sesamolie 4 grote sinaasappelen 1 lepel arachide-olie 25 g suiker 50 g pinda's (geroosterd en grofgehakt) 1 theelepel zout peper korianderblad |
|
BereidingMakkelijk te maken, kan minstens een uur voor serveren worden gemaakt.Vermeng gehakt met sojasaus, rijstwijn en sesamolie. Pel de sinaasappels en snij horizondaal in 1/2 cm dikke schijven. Verhit de olie tot de damp eraf komt. Roerbak het gehakt in 4 minuten goed gaar. Laat het vet eraf lopen en doe terug in de wok. Voeg suiker toe en roerbak 3 minuten tot het mengsel droog begint te worden. Voeg pinda's toe en roerbak 2 minuten. Schep het gehakt in een kom, meng met zout en peper en laat afkoelen. Leg op elke sinaasappelschijf een korianderblaadje. Schep er 3 theelepels gehakt op en vouw de schijven dubbel. Leg de schijven op een schaal. |
Home > Recepten