Ham-bieslookmousse op gemengde salade |
|
125 g rauwe ham 1/2 bekertje creme fraiche peper cayennepeper nootmuskaat 12 sprietjes bieslook 65 ml slagroom 1 kropje rode sla 1/4 krop ijsbergsla 2 lepels azijn zout 1/2 theelepel mosterd 3 lepels olie 8 kerstomaatjes 1 blaadje gelatine |
|
BereidingSnij de vetrandjes van de ham, snij de ham in kleine stukjes. Doe ham en crème fraîche in de keukenmachine en pureer. Doe de puree in een kom en breng op smaak met cayennepeper, peper en nootmuskaat. Knip de bieslook erboven fijn.Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water. Klop de slagroom stijf. Breng in een steelpannetje 2 lepels water aan de kook. Knijp de gelatine goed uit en los van het vuur op in het water. Roer dit goed door de hampuree. Roer voorzichtig de slagroom erdoor. Laat in de koelkast 4 uur opstijven. Snij de sla in zeer smalle reepjes en meng door elkaar. Klop azijn, zout, peper, mosterd en olie tot een dressing. Halveer de tomaatjes. Meng de dressing door de sla en verdeel de sla over 4 borden. Met twee lepels ovale bolletjes vormen van de mousse en op elk bord 2 ovaaltjes leggen. Leg de tomaatjes ernaast. NotitiesLekker met geroosterd brood |
Home > Recepten