Ham-peperpâté |
|
Recept voor ca.650 gram. 2 theelepels zwarte peperkorrels 2 lepels boter op kamertemp 2 teentjes knoflook ľ theelepel kaneel 500 g dun gesneden gekookte ham 50 g mayonaise 2 lepels pittige mosterd 1 lepel cognac of brandy |
|
BereidingDoe de peperkorrels in een plastic zak en plet ze. Meng ze met de boter, knoflook en kaneel in een foodprocessor in 1 minuut tot een gladde massa. Voeg plakje voor plakje de ham erbij en maal die telkens 15 seconden. Meng mayonaise, mosterd en cognac erdoor.Nu kan het goed afgesloten 5 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Op kamertemp serveren. NotitiesKan worden bewaard: 5 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.Lekker met stokbrood, pistolets, warme beschuitjes, crackers |
Home > Recepten