Home > Recepten

Ham-peperpâté

Recept voor ca.650 gram.



2 theelepels zwarte peperkorrels

2 lepels boter op kamertemp

2 teentjes knoflook

ľ theelepel kaneel

500 g dun gesneden gekookte ham

50 g mayonaise

2 lepels pittige mosterd

1 lepel cognac of brandy
  • Omschrijving recept: Pâté's; Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Doe de peperkorrels in een plastic zak en plet ze. Meng ze met de boter, knoflook en kaneel in een foodprocessor in 1 minuut tot een gladde massa. Voeg plakje voor plakje de ham erbij en maal die telkens 15 seconden. Meng mayonaise, mosterd en cognac erdoor.

Nu kan het goed afgesloten 5 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Op kamertemp serveren.

Notities

Kan worden bewaard: 5 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.

Lekker met stokbrood, pistolets, warme beschuitjes, crackers