Home > Recepten

Ham-kaassoufflé's

30 g boter

30 g bloem

3 dl melk

zout

peper

2 eieren (gesplitst)

100 g ham

50 g geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Kaasgerechten
  • Bereidingstijd: 20 minuten & extra oventijd
  • Bron: Stoll/de Groot

Bereiding

Verhit de boter en roer de bloem erdoor. Schenk de melk erbij en roer goed door elkaar.

Haal de pan van het vuur, meng de eierdooiers, geraspte kaas, kleingesneden ham en stijfgeklopt eiwit erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de massa in een beboterde ovenschaal of soufflépotjes. Vul de schaal tot maximaal de helft.

Laat de soufllés in een oven op 200 °C gaar worden. Grote soufflés hebben een baktijd van circa 30 minuten, kleine circa 15 minuten.

Dien de kaassoufflés onmiddellijk op.