Home > Recepten

Buideltjes, knapperig

1 pakje loempiavellen

25 g gedroogde wolkenoortjes

100 g soe-oen

350 g rauwe gepelde garnalen

100 g varkensgehakt

3 theelepels zout

1.5 theelepel peper

4 lepels gehakte bosui

3 lepels gehakte knoflook

2 lepels gehakte koriander

3 theelepels Shaoxing-rijstwijn of droge sherry

1.5 theelepel suiker

3 theelepels sesamolie

1 losgeklopt eiwit

1.5 dl water voor saus

2 lepels suiker voor saus

3 lepels Chin.rijstazijn of appelazijn voor saus

3 lepels tomatenpuree of -ketchup voor saus

1.5 theelepel zout voor saus

1 theelepel peper voor saus

1.5 theelepel maïzena in 3 thl water voor saus

3 theelepels gedroogde pepers voor saus

8 bosuitjes

6 dl arachide-olie



Er kunnen Kantonese loempiavellen worden gebruikt (pasta-achtige en stevig) of Shanghai-vellen, die meer op rijstpapier lijkt. Hom geeft de voorkeur aan de Shanghai-loempiavellen.



In plaats van wolkenoortjes kunnen zwarte Chinese gedroogde paddestoelen worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Dimsum; Vleesgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Ken Hom - Toveren met de Wok

Bereiding

Hak de garnalen grof.

Blancheer het donkere deel van de 8 bosuitjes of zet 15 seconden in de magnetron.

Laat de loempiavellen ontdooien.

Week de paddestoelen 20 minuten in heet water. Snij de wolkenoortjes in reepjes en verwijder harde delen. Als Chinese paddestoelen worden gebruikt: stelen verwijderen en hoedjes hakken.

Week de laksa 15 minuten in een kom kokend water, laat ze uitlekken en knip of snij in stukken van 7 cm.

Meng garnalen, gehakt, zout en peper, voeg paddestoelen, laksa en de rest van de ingredienten (behalve die voor de saus, de donkergroene bosui en de 6 dl olie) toe en zet afgedekt 20 minuten in de koelkast.

Doe alle ingredienten voor de saus, behalve de maizena en de verkruimelde peper, in een pan, breng aan de kook. Roer de maizena erdoor en kook 1 minuut door. Roer de peper erdoor en laat de saus afkoelen.

Schep 2 lepels vulling op een loempiavelletje. Bestrijk de randen met water en vouw om de vulling, als een buideltje. Bind er een geblancheerd bosuitje omheen.

Verhit de olie en bak de buideltjes ca.3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer met de saus.