Home > Recepten

Hamlappenragoût

250 g hamlappen

1.5 lepel shoarmakruiden

4 harde witte broodjes

1 ui

40 g boter

2 teentjes knoflook

2 lepels bloem

2 dl melk

4 lepels zilveruitjes

2 lepels droge sherry

zout

peper

3 takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Belegde broodjes; Ragoût
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij het vlees in dunne reepjes, bestrooi met shoarmakruiden en laat 15 minuten intrekken.

Snij de kapjes van de broodjes, hol de broodjes uit.

Snipper het ui. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en fruit het ui zachtjes 1 minuut. Pers de knoflook erboven uit.

Voeg het vlees toe en bak al roerend op matig hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Schep het vleesmengsel op een bord.

Smelt de rest van de boter in de koekenpan. Roer de bloem erdoor. Roer scheutje voor scheutje de melk erdoor tot een gebonden saus ontstaat.

Schep het vlees erdoor en laat de ragoût nog 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe.

Halveer de zilveruitjes en roer ze met de sherry door de ragoût. Op smaak brengen met zout en peper.

Schep de ragout in de broodjes en zet de kapjes erop.