Home > Recepten

Saupiquet

4 plakken gekookte ham a 50 g

2 uitjes

6 gekneusde jeneverbessen

6 lepels wijnazijn

4 lepels witte wijn

1 theelepel grove mosterd

25 g boter

1 dl room

peterselie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Frans (Bourgogne)
  • Bron: Margriet

Bereiding

De ham moet op kamertemperatuur zijn. Snipper de uitjes en zet ze op in een pannetje met de jeneverbessen, azijn en wijn. Laat pruttelen tot de ui zacht is en de azijn bijna verkookt.

Druk de uitjes met een vork tot puree en roer de mosterd er bij, dan vlokje voor vlokje de boter. Roer de room erbij. Laat nog even pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Leg de ham op 4 bordjes en schep de hete saus erover. Garneren met peterselie.

Notities

Middeleeuws gerecht. Lekker met stokbrood.