Home > Recepten

Sharonfruit met rookvlees en kaassaus

2 lepels zonnebloempitten

125 ml creme fraiche

1 lepel geraspte parmezaanse kaas

1/2 dl droge witte wijn

5 sprietjes bieslook

2 takjes peterselie

zout

peper

4 sharonfruit

1 lepel citroensap

8 plakjes rookvlees

4 toefjes veldsla
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Rooster de zonnebloempitten 2 minuten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

Doe crème fraîche, kaas en wijn in een kom, knip bieslook en peterselie erboven fijn en roer erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

Schil de sharon en snij elk in 8 partjes. Snij het rookvlees in de lengte doormidden en wikkel om 16 partjes sharon.

Roer de saus door en verdeel over 4 borden. Leg de ingepakte en niet ingepakte sharonpartjes erop. Garneren met veldsla. Bestrooien met zonnepitten en peper.

Notities

Lekker met geroosterd witbrood