Home > Recepten

Salade van eendenborst met frambozen

2 eendenborstfilets

25 g boter

1 krop eikenbladsla

1/2 krop lollo rosso

1/2 krop radicchio rosso

50 g pijnboompitten

2 sjalotjes

8 eetlepels olijfolie

2 eetlepels frambozenazijn

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

1 theelepel frambozenjam

zout

versgemalen peper

200 g verse frambozen
  • Omschrijving recept: Salades; Eendgerechten
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Pel het vel van de eendenborstfilets.

Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees goudbruin en rosé, neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen.

Was en pluk de eikenbladsla en de lollo rosso en verdeel ze kransvormig over 4 borden.

Snijd de radicchio rosso in smalle reepjes en verdeel deze in het midden op de borden.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan; let erop dat ze niet te donker worden. Schud ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Pel en snipper de sjalotjes voor de dressing. Klop van de olie met azijn, mosterd, honing en jam in een blender een gladde vinaigrette en breng deze op smaak met zout en peper. Roer de sjalotjes door de dressing.

Snijd de afgekoelde eendenborst in heel dunne plakken en drapeer ze op de slasoorten. Verdeel de frambozen erover en giet vervolgens de dressing over het geheel.

Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.