Home > Recepten

Parma taartje

8 boter-taartjes

1 ui

1/2 teentje boter

boter

6 tomaten

10 basilicumblaadjes

4 tot 6 plakken Parmaham

200 gr mozzarella

peper en zout





Tip: In plaats van Parmaham kunt u ook eens lamstongetjes proberen. Laat deze de dag vooraf 25 minuten gaarsudderen met een kruidentuiltje.

Daarna pellen en in reepjes snijden.
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Varkensvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verwarm de boter-taartjes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C. Pel de ui, versnipper hem samen met het lookteentje en stoof ze in een nootje boter.

Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, pel ze, snijd ze in 4 en ontpit ze. Voeg de tomaat bij de ui en overgiet met 0.5 dl water. Laat 10 minuten gaarsudderen. Voeg in de laatste minuut 2 versneden blaadjes basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de parmaham in reepjes.

Vul de taartjes tot de helft met de tomatencoulis, leg er reepjes Parmaham op en verdeel er de mozzarellakaas over. Plaats de taartjes nog even onder de grill tot de kaas gesmolten is. Garneer met een basilicumblaadje.