Home > Recepten

Eiertoast, pikant

4 eieren

1 sjalot

2 avocado's

een geutje citroensap

1 teentje look

enkele druppels Worcestershire saus

4 sneetjes bruin brood

1 gemarineerde ansjovisjes

cayennepeper en zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Eiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kook de eieren hard, laat ze afkoelen in koud water en pel ze. Halveer de eieren, haal er het eigeel uit en prak dit fijn met een vork. Hak het eiwit in kleine stukjes.

Pel de sjalot en snipper hem.

Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit. Snijd van elke helft 2 dunne plakjes (eivormig) en besprenkel deze met wat citroensap.

Mix de rest van de avocado's en voeg er enkele druppeltjes citroensap bij. Pers er het teentje look over uit en meng er dan het eigeel, het eiwit en de sjalot onder. Breng op smaak met enkele druppels Worcestershire saus, een snuifje cayennepeper en een beetje zout.

Ontkorst de boterhammen en toast ze. Besmeer de toastjes met de eierpuree en leg er een schijfje avocado bovenop.

In de opening schikt u een opgerold ansjovisje.