Home > Recepten

Puree van knolselder

1 kg knolselder

2 grote aardappelen

1 grote ui

1.5 dl water

1 kruidentuiltje: samengebonden tijm, laurier en

peterseliestengels

boter

peper

zout

1 dl room
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de knolselder en de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm.

Versnipper de ui.

Stoof dit alles in een weinig boter en bevochtig nog even met 1.5 dl water. Voeg het kruidentuiltje en wat peper en zout toe en stoof gaar onder gesloten deksel in 25 tot 30 minuten.

Giet het overtollige water af en pureer door een passevite. Dit moet wel warm gebeuren, anderes wordt het een plakkerige massa. Breng op smaak met peper en zout.

Breng room aan de kook, laat even inkoken en spatel er de knolselderpuree door.

Notities

Deze knolselderpuree kan opgediend worden bij vis, vlees en wild.