Home > Recepten

Rijsttaartjes met spiegelei

1 ui

100 gr boter

250 gr rijst

1/2 glas droge witte wijn

1/2 l hete instant kippenbouillon

mespuntje saffraan

3 el gemalen parmezaan

8 ramequin of soufflévormpjes

8 eieren

peper, zout

50 gr gekookte ham

50 gr geraspte Gruyère
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Eiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Fruit de gehakte ui in 30 gr boter, voeg de rijst en de wijn toe. Roer alles goed door elkaar en giet beetje bij beetje de bouillon erbij tot de rijst alles heeft opgenomen.

Roer er de saffraan door en op het laatst de parmezaan.

Verwarm de oven voor op 200°C, dompel de ramequinvormpjes in heet water en smeer ze in met boter. Vul ze met 2 eetlepels rijst en breek er telkens een ei op.

Kruid met peper en zout. Leg er enkele reepjes ham, geraspte Gruyère en vlokjes boter rond.

Zet de vormpjes in een ovenschotel voor 2/3 gevuld met warm water en zet de schotel 6-8 minuten in de oven, tot het eiwit helemaal gestold is.

Notities

Serveer met een frisse witte wijn als voorgerecht of lichte lunch.