Home > Recepten

Rode koolsalade met ham en broodkorstjes

1/4 rode kool (400 gr)



Voor de vinaigrette:

3 cl olijfolie

3 cl arachide olie

3 cl rode wijnazijn

peper en zout



Voor het garnituur:

2 el gesnipperde bieslook

1 plak gekookte ham van 6 mm dik

2 sneetjes brood van 1/2 cm

boter

2 struikjes witloof van 60 gr elk
  • Omschrijving recept: Salades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de koolbladeren schoon en verwijder de dikke nerven.

Snijd de bladeren in flinterdunne reepjes.

Spoel ze onder stromend water en laat ze uitlekken of zwier ze droog.

Bereid een vinaigrette met de olie, de azijn, de peper en het zout.

Snijd de gekookte ham in dobbelsteentjes van 1/2 cm.

Blancheer ze in kokend water en spoel ze onder stromend water. Laat ze uitlekken.

Snijd het brood ook in dobbelsteentjes van 1/2 cm. Bak de brood- en hamblokjes krokant in boter en houd ze warm.

Halveer de stukjes witloof en snijd er fijne reepjes van.

Roer de kooljulienne door de vinaigrette en voeg het witloof toe.

Verdeel de salade over 4 borden en strooi er de broodkorstjes en de ham over.

Kruid met versgemalen peper.

Strooi de bieslooksnippers over de salade.