Home > Recepten

Salade met kip en exotische bananensaus

1 kleine kip

boter

1/4 appel

1 el citroensap

1/2 banaan

2 el yoghurt

1 el mayonaise

1 koffielepel kerriepoeder

1 snede jonge kaas van ca. 200 g

200 g gemengde sla

1 el notenolie

1 komkommer

6 kerstomaatjes

peper en zout
  • Omschrijving recept: Salades; Sausjes
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Bak de kip gaar in boter en laat ze afkoelen. Schil de appel, verwijder het klokhuis rasp hem fijn en besprenkel met een geutje citroensap.

Pel de banaan, plet ze en voeg er de rest van het citroensap aan toe. Vermeng de yoghurt met de mayonaise en het kerriepoeder en roer er vervolgens de geraspte appel en de geplette banaan onder.

Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Snijd het kippenvlees eveneens in blokjes van ca. 1 cm. Meng de kaas- en de kippenblokjes onder de yoghurtsaus. Breng de gemengde sla op smaak met de notenolie, peper en zout en verdeel ze over 4 borden. Schep de kippenbereiding in het midden. Was de komkommer en haal er de schil in fijne slierten af. Maak er strikken van en versier er de borden mee. Was de kerstomaatjes, halveer ze en leg ze eveneens op de sla. Serveer dit slaatje met enkele sneetjes volkorenbrood en drink er een glaasje Pinot blanc bij.