Salade van krulandijvie met walnoten |
|
1 krop krulandijvie 80 g gepelde walnoten 2 sneetjes wittebrood zonder korst 30 g boter Voor de vinaigrette: 1 el witte wijnazijn 3 el notenolie zout peper 1 theelepel tahina (tajine, reformwinkel) |
|
BereidingWas de krulandijvie, verwijder een deel van de harde bladnerven en slinger de blaadjes droog in een slacentrifuge. Hak de walnoten grof.Maak de vinaigrette: vermeng de azijn en de olie in een kommetje, breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de tahina erdoor. Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin en knapperig in de boter; houd ze warm op een vlamverdeler. Vermeng de krulandijvie in een grote kom met de vinaigrette en verdeel de salade over 4 borden. Strooi de gehakte walnoten en de gebakken broodcroûtons erover en serveer direct. |
Home > Recepten