Home > Recepten

Salade van zeeduivel met sinaasappeltjes

150 gr extra fijne groene boontjes

4 sneetjes wit brood

boter

3 sinaasappelen

1 pakje gemengde sla (ca 125 gr)

1 theelepel zachte mosterd

2 el notenolie

500 gr zeeduivelfilet

peper en zout
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Verfris ze onder de koude kraan.

Ontkorst de sneetjes brood en snijd ze in dobbelsteentjes. Bak deze krokant in een nootje boter.

Schil 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd er 4 mooie schijfjes van.

Halveer de 2 overige sinaasappelen en pers ze uit.

Was de sla en zwier ze droog.

Roer de mosterd onder de notenolie en giet dit over de sla. Meng goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

Schik de sla op 4 borden en verdeel er de boontjes op.

Snijd de zeeduivelfilet in 12 mooie stukjes.

Smelt een nootje boter in een antikleefpan en bak de stukjes zeeduivel gaar. Kruid met peper en zout en schik 3 stukjes vis op elk bord.

Blus de pan met het sinaasappelsap, laat dit even inkoken en roer er 25 gr boter onder. Breng de saus op smaak met peper en zout en lepel ze over de vis. Bestrooi tenslotte met de broodkorstjes en schik er een schijfje sinaasappel op.

Notities

Dit slaatje smaakt uitstekend met een glaasje Hagelander.