Home > Recepten

St.Jacobsschelpen op een wortelpuree-bedje

300 gr worteltjes in stukjes (= gereinigd gewicht)

4 el room

4 koffielepels acaciahoning

zout en peper van de molen

verse marjolein en/of enkele blaadjes basilicum

12 middelgrote sint-jacobsvruchten + 4 schelpen

boter

1/2 dl witte wijn

1/2 dl visfumet
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kook de worteltjes gaar en pureer ze in een keukenrobot of met de mixer.

Roer er de room en de honing onder tot een mooie dikke puree en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de puree op een zacht vuurtje, doe er 1 eetlepel gesnipperde basilicum bij en schep de puree in de schelpen. Houd ze warm in de oven op 60°.

Smoor de sint-jacobsvruchten gedurende 3 minuten in een nootje boter, de witte wijn en de visfumet.

Voeg peper en zout toe.

Schep de vruchten uit het stoofvocht en leg ze op de pureebedjes.

Garneer met enkele blaadjes marjolein of basilicum.

Notities

Dien deze sint-jacobsvruchten op met een lekker glaasje witte wijn.