St.Jacobsschelpen op een wortelpuree-bedje |
|
300 gr worteltjes in stukjes (= gereinigd gewicht) 4 el room 4 koffielepels acaciahoning zout en peper van de molen verse marjolein en/of enkele blaadjes basilicum 12 middelgrote sint-jacobsvruchten + 4 schelpen boter 1/2 dl witte wijn 1/2 dl visfumet |
|
BereidingKook de worteltjes gaar en pureer ze in een keukenrobot of met de mixer.Roer er de room en de honing onder tot een mooie dikke puree en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de puree op een zacht vuurtje, doe er 1 eetlepel gesnipperde basilicum bij en schep de puree in de schelpen. Houd ze warm in de oven op 60°. Smoor de sint-jacobsvruchten gedurende 3 minuten in een nootje boter, de witte wijn en de visfumet. Voeg peper en zout toe. Schep de vruchten uit het stoofvocht en leg ze op de pureebedjes. Garneer met enkele blaadjes marjolein of basilicum. NotitiesDien deze sint-jacobsvruchten op met een lekker glaasje witte wijn. |
Home > Recepten