Home > Recepten

Slaatje van gebakken St. Jacobsvruchten

1 gele pompelmoes (grapefruit)

1 roze pompelmoes

1 schaalje gemengde sla

1 el notenolie

6 verse St. Jacobsvruchten

boter

1 el bloem

1 glaasje cointreau

1 el fijngehakte bieslook

peper en zout
  • Omschrijving recept: Salades; Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de gele én de roze pompelmoes tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en knijp het resterende sap uit het vliezennetwerk.

Meng de gemengde sla met de notenolie, wat peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden en schik rondom afwisselend roze en gele pompelmoespartjes.

Verwijder het koraal van de St.Jacobsvruchten en halveer ze in ronde schijven. Dep ze droog met keukenpapier.

Haal de St. Jacobsvruchten door de bloem en klop de overtollige bloem af. Smelt een nootje boter en bak de St. Jacobsvruchten een 15-tal seconden aan elke kant. Kruid met peper en zout en flambeer met de cointreau. Blus met het pompelmoessap.

Schik per persoon 3 St. Jacobsschijfjes op de sla, lepel er de saus over en bestrooi met bieslook.