Home > Recepten

Slakkentoast

16 champignons

1/2 knoflookteentje

50 g Boursin-kaas

1 theelepel fijngesnipperde ui

16 kleine slakken (uit blik)

4 sneetjes brood

75 g geraspte Oude Gouda

peper en zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Slakkengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes met een draaibeweging. Hak de knoflook fijn. Meng de Boursin met de fijngesnipperde look en ui. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Vul de champignonhoedjes met het Boursin-mengsel .

Laat de slakken goed uitlekken en duw in iedere gevulde champignon een slakje.

Rooster de sneetjes brood en schik 4 gevulde champignons op iedere toast. Bestrooi met de geraspte kaas en schuif nog ca. 8 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven om te gratineren. Serveer onmiddellijk.