Home > Recepten

Zalmsoesjes, gerookte

Voor de soesjes:

50 g boter

mespuntje zout

150 g meel

4 eieren

1/2 tl bakpoeder



Voor de vulling:

een pakje verse roomkaas (200 g)

1 dl slagroom

125 g gerookte zalm

1 potje zalmkaviaar van 50 g

peper uit de molen

citroensap
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Laat de boter opkoken in 1/4 liter water met zout. Doe er dan het meel in één keer bij en roer net zo lang tot het deeg als een compacte bal van de bodem loskomt. Roer er meteen een ei doorheen en laat het deeg dan afkoelen. Roer er dan de resterende eieren een voor een doorheen en voeg als laatste het bakpoeder toe. Maak met behulp van twee theelepeltjes 45 kleine deegbergjes en leg ze op twee met koud water besprenkelde bakblikken. Schuif deze in een op 200°C voorverwarmde oven en bak de soesjes gedurende 15 tot 20 min. Laat afkoelen en snijd ze vervolgens open.



Roer voor de vulling de verse kaas door de slagroom en voeg er dan de in blokjes gesneden gerookte zalm en de zalmkaviaar door. Breng alles op smaak met peper en wat citroensap. Doe de massa in een spuitzak en vul de soesjes met de crème.



Garneer de soesjes met de resterende kaviaar.