Home > Recepten

Spekreepjes met peperdressingspiesjes, gevulde

12 sneetjes gerookt spek

4 spruitjes

50 gr zalmfilet

4 kleine rauwe scampi's

4 gedroogde pruimen

60 gr geitenkaas

1/2 rode paprika

1 el mosterd

1 ei

1 tl gehakte ui

1 tl vloeibare honing

0.5 dl zonnebloemolie

0.25 dl azijn

50 gr gemengde sla

boter

peper en zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Ontzwoerd het spek en halveer de sneetjes in de lengte.

Maak de spruitjes schoon, kook ze beetgaar en wikkel ze in een stukje spek.

Snijd de zalmfilet in 4 blokjes. Pel de scampi, ontpit de pruimen en wikkel deze in een reepje spek.

Verdeel de geitenkaas in 4, vorm er bolletjes van en wikkel ze goed in 2 stukjes spek om te voorkomen dat de kaas zou lekken.

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Doe de mosterd, het ei, de ui, de paprikastukjes en de honing in een kom en mix ze fijn.

Voeg gedeeltelijk de olie en de azijn toe en breng op smaak met peper en zout.

Prik met elk soort spekpakje een houten spiesje vol.

Verdeel de sla over 4 borden en lepel er wat dressing over.

Bak de spiesjes ca 2 minuten in een nootje boter en schik ze op de sla.