Home > Recepten

Knolselder-gerookte makreeltaartje

1 gerookte makreel

8 boter-taartjes

1/8 knolselder

4 eieren

1.25 dl room

1/2 tuiltje verse bieslook

1/2 komkommer

1 tomaat

1 kropje rode sla

nootmuskaat, peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Haal het vel van de makreel, verwijder de graten en verdeel de vis over de taartjes.

Maak de knolselder schoon, snijd hem in kleine dobbelsteentjes en blancheer deze kort. Breek de eieren en klop ze kort en krachtig op samen met de room. Roer er de knolselderstukjes onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Spoel de bieslook en droog het, snijd in kleine stukjes en spatel deze eveneens onder het mengsel. Giet de bereiding over de vis tot op ca 3 mm van de taartrand.

Plaats de taartjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten. Steek met een keukenvork in het taartoppervlak, als er niets aan de vork kleeft zijn de taartjes etensklaar. Plaats een taartje op een bord en garneer met bijvoorbeeld komkommer, tomaat en rode sla.

Notities

Drink er een Elzas wijntje bij.