Tartaar van rauwe en gerookte zalm |
|
200 gr verse zalm 200 gr gerookte zalm het sap van 1/4 citroen 8 radijsjes 3 sneetjes toastbrood 8 sprietjes bieslook koriander en peper |
|
BereidingHak de verse en gerookte zalm samen tot tartaar. Breng op smaak met het citroensap, gemalen koriander en peper. Verdeel de tartaar in 4 gelijke delen en druk deze door een uitsteekvorm, of servetring, op 4 dessertborden. Plaats de borden vervolgens even in de koelkast.Maak ondertussen de radijsjes schoon en snijd ze in schijfjes. Ontkorst de sneetjes brood, snijd elk sneetje in 4 driehoekjes en toast deze goudbruin. Haal de tartaar uit de koelkast en steek er 2 bieslooksprietjes in. Schik er de radijsschijfjes rond en leg op elk bord 3 brooddriehoekjes. NotitiesServeer dit gerechtje met een glaasje droge witte wijn of geef er een glaasje jenever, akwavit of sherry bij. |
Home > Recepten