Home > Recepten

Tartaar van rauwe en gerookte zalm

200 gr verse zalm

200 gr gerookte zalm

het sap van 1/4 citroen

8 radijsjes

3 sneetjes toastbrood

8 sprietjes bieslook

koriander en peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Hak de verse en gerookte zalm samen tot tartaar. Breng op smaak met het citroensap, gemalen koriander en peper. Verdeel de tartaar in 4 gelijke delen en druk deze door een uitsteekvorm, of servetring, op 4 dessertborden. Plaats de borden vervolgens even in de koelkast.

Maak ondertussen de radijsjes schoon en snijd ze in schijfjes.

Ontkorst de sneetjes brood, snijd elk sneetje in 4 driehoekjes en toast deze goudbruin.

Haal de tartaar uit de koelkast en steek er 2 bieslooksprietjes in.

Schik er de radijsschijfjes rond en leg op elk bord 3 brooddriehoekjes.

Notities

Serveer dit gerechtje met een glaasje droge witte wijn of geef er een glaasje jenever, akwavit of sherry bij.